Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Σίγουρα όχι όπως εξυπηρετεί τον καταναλωτή.
Η Γ.Γραμματεία του Καταναλωτή, απλώς διεκπεραιώνει - εξυπηρετεί την επιχείρηση που εισήγαγε και διάθεσε το (εν φωτό) επικίνδυνο για ανάφλεξηΦΟΡΤΙΣΤΗ JIVO USB Power charger. Έτσι (όπως συμβαίνει στο εξωτερικό) δεν χρειάζεται να πληρώσει καταχωρήσεις σε ΜΜΕ, για να ενημερώσει τους πελάτες της, εφόσον η ανάκληση (από χθες 4 Αυγούστου)) γίνεται εθελοντικά (με δική της πρωτοβουλία!!!)
Φυσικά στη Γαλλία η ανάκληση έγινε από της 30 Ιουλίου (κλικ) αλλά εντυπωσιάζει και η διαδικασία επιστροφής. Πάλι περιέργως όμως βρίσκει σύμφωνη την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (βλ.κ.Σπυράκο). Ενω λοιπόν το προϊόν είχε διατεθεί από διαφορετικά υποκαταστήματα της επιχείρησης FNAC, oι πελάτες πρέπει το επιστρέψουν σε συγκεκριμένο κατάστημα (Μοναστηράκι), το οποίο φυσικά λόγω απόστασης θα τους κοστίσει επιπλέον χρόνο και χρήμα, δυσανάλογο με το κόστος του φορτιστή JIVO, που (και όταν) θα τους επιστραφεί.
Επίσης, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές (λόγω επικινδυνότητας) θα πρέπει να διακόψουν ΑΜΕΣΑ την ΧΡΗΣΗ του προϊόντος. Εν τούτοις περιέργως καλούνται να το επιστρέψουν ΜΕΤΑ της 16 Αυγούστου!!! Μήπως αυτές τις 2 βδομάδες (και μάλιστα ταξιδιών και διακοπών ) που οι άτυχοι χρήστες θα μείνουν ξεκρέμαστοι, αναγκαστούν να αγοράσουν άλλο, κι έτσι δεν θα ασχοληθούν με την χρονοβόρα και ασύμφορη επιστροφή του ελαττωματικού ?
Θελήσαμε να πάρουμε την άποψη του της επιχείρησης στο τηλέφωνο 210- 3731101 που δόθηκε για την εξυπηρέτηση των πελατών, αλλά Υπεύθυνος καταστήματος Αντώνης... είχε (διαρκώς) βάλει στην θέση του τον ...αυτόματο τηλεφωνητή!
Στη συνέχεια καλέσαμε το 1520 στο Υπουργείο , όπου η υπάλληλος είχε παντελή άγνοια για το θεμα. Μας πρότεινε να καλέσουμε το τηλ. κέντρο για να μας συνδέσουν με το διευθυνση του RAPEX. (Σύστημα εγκαίρου Ευρωπαϊκής άμεσης αλληλο- ειδοποίησης για επικίνδυνα προϊόντα)
Δυστυχώς εκεί δεν γνώριζαν καν τι είναι το RAPEX!!!
Τελικά όταν επιτέλους απάντησαν, μας ενημέρωσαν ότι ο κύριος Πούλος που έκανε το deal με την εταιρία (φυσικά) απουσίαζε ώρα 12 45 μ.μ.. Η αναπληρώτρια , ενώ βρήκε λογικές τις απορίες μας, μας είπε να πάρουμε τον Πούλο. Αύριο.
Τάδε έφη Γενική (αόριστη - ανύπαρκτη ) Γραμματεία Προστασίας του Καταναλωτή...



Πηγή: www.adena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: